duminică, 20 noiembrie 2016

Lăsați zânele în pace!

Mi-a trimis o prietenă fotografia aceasta acum ceva vreme. Am râs puțin și am remarcat că cel de-al doilea i de la "fii" este post procesat, a fost adăugat ulterior, nu știu dacă și pe zidul clădirii din Timișoara sau doar în fotografie. Apoi am tot văzut-o share-uită ca pe o lozincă a curentului pe care eu îl numesc Noua Femeie, cea care e freelancer, are, posibil, un copil sau chiar doi, obligatoriu un animăluț și un blog și a scris o carte sau are măcar una în producție.

Noua Femeie a tăcut mulți ani, dar acum, gata, și-a adus aminte că are o voce și viziune și ce are ea de spus nu poate fi spus cu o voce leșinată, feminină, vrea mai mult, vrea o portavoce care să-și facă treaba și să amplifice forța de penetrare a discursului, dar care să nu-i acopere buzele senzuale și jumătate din chip.

Și de aici începe deranjul: Noua Femeie vrea să arate ca Bambi după ce i-a fost împușcată mama, dar să ragă ca o leoaică. Vrea plete bălaie sau brune, după caz, care să-i cadă neglijent pe față când își face selfie-uri, dar vrea și păr pe piept. Vrea un abdomen plat pe care să-i stea perfect întins costumul de baie, dar vrea și o pereche de testicule cât mai maaaaari care să-i stea gogonate în slip și să se vadă de la distanță. Vrea să fie femeie, dar să i se permită să se poarte ca un ghiolban.

Vrea și ea să se scarpine la prohab fără să-i fie jenă. Și să-și scuipe și ea cu zgomot bojocii pe trotuar sau să facă pipi pe vreun colț de gard dacă o trece. Și să se încaiere când se îmbată. Și să rostească apăsat și să scrie bolduit cuvintele pu-- și pi---, în fiecare frază emanată, chiar dacă stilistic nu e necesar. Și să dea cu pumnul în masă când nu (mai) are argumente.

Noua Femeie se lansează din vârful dealului ca Florența, măgăreața lu' tanti Lina, vecina bunică-mii, dacă i se atrage atenția că abundența de pu-- și pi--- e amuzantă o dată, a doua oară, hai și a treia oară, și că valoarea textului în sine este invers proporțională cu densitatea lor mare. Răspunsul ei e, de regulă, o mojicie, argumentul suprem fiind vreo 5 rânduri de pu-- și pi--- scrise cu caps lock.

Noua Femeie are o părere despre orice, de la teoria corzilor și până la rochia pe care a purtat-o Prima Doamnă și îți dă cu ea fleoșc! peste ochi de nu te vezi. Ferească Universul să o contrazici! Nu e nici matură încât să accepte diferența de opinie, nici înțeleaptă încât să găsească un mod de a o combate cu eleganță.

Noua Femeie pozează obligatoriu sexy și vrea să fie dorită, dar nu cumva să-i spui că cu o femeie care se exprimă atât de "liber" nu prea poți să ai fantezii sexuale (decât dacă îți place să-ți imaginezi că beți bere și că vă întreceți în eructat) că sare la beregata morților și răniților mă-tii, ai lui tac-tu, ai lui Grigore cumnată-tu și ai tuturor din familia extinsă de bou care ești tu și care îți ții femeia în genunchi ca să spele gresia. Că ea stă în genunchi doar când face sex oral și nu înghite decât dacă vrea ea, boule care nici măcar nu visezi să ai vreodată o femeie ca ea... Că matriarhatul, că Olympe de Gouges, că sufragetele, că Simone de Beauvoir...
După care se enervează pe una din feministele din peisajul actual și-i trântește ea un articol dedicat de nu mai știi de capul tău: e sau nu în barca cu femei neajutorate și ținute în întuneric până în secolul XX? E sau nu împotriva inegalității de gen? Susține sau nu afirmarea femeii în societate?

Am o mare dificultate în a accepta discursurile agresive și vulgare, îmi tulbură serenitatea chiar și în doze mici și nu înțeleg nicicum de ce unele femei, chiar și printre prietenele mele, simt nevoia să insereze vulgarități în conversație. Nu înțeleg și pace. Tot așa cum n-am putut niciodată și pace să pronunț sau să scriu cu lejeritate cuvintele pu-- și pi---. Pot să dau cu ușurință Unfollow și Hide all by în online, nu cumpăr, nu citesc și nu discut cărți scrise de valul de scriitoare cu testicule (nu neapărat pentru că scriu cu pu-- și pi---, ci pentru că se vor Cimitirul lui Teleșpan, dar nu sunt decât Fluturi de Irina Binder, truisme în trei volume). Dar nu știu cum să procedez în viața reală altfel decât ridicând ziduri și punând distanță între mine și ceea ce cred eu că nu e bine.

Adică nu e destul testosteron pe lume sau ce? Nu e suficient că bărbații noștri se joacă de-a țaca-paca și comit orori în numele vreunui dumnezeu sau al vreunei ideologii? Nu sunt destui complexați care vor putere, destui grandomani care vor să rescrie istoria? Să mai sărim și noi pe grămadă strigând pițigăiat Lapteee groooos?

Lăsați, dom'le, zânele în pace! Nu le mai scoateți din poveștile lor ca să le puneți în filmele voastre cu Cichi Cean, nu le mai reinterpretați și nu mai încercați să le transformați în derbedei gureși. Lăsați-le să fie străvezii, să umble desculțe și să cânte prin crânguri, nu le mai mânați la lupta cea mare cu...ăăă, cu ce?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Facerea de bine, futere de mamă

E acea perioadă din an când toți vrem să fim mai buni, duduie online-ul de campanii umanitare și strângeri de fonduri pentru cauze care mai ...