duminică, 22 august 2010

NuSkin sau ce frumoși sunt papagalii



Sâmbătă după prânz, m-am dus, invitată de niște cunoștințe vechi, la o acțiune organizată de compania NuSkin. M-am urnit cu greu de pe canapea (era totuși sâmbăta mea liberă, raritate în această perioadă) dar m-am dus cu drag să-mi văd prietena ținând o prezentare de care părea foarte mândră.
Nu aș da informații detaliate despre Nu Skin, dar parcă văd că vă e lene să căutați așa că vă zic doar că e vorba de o companie americană de multi level marketing (adică de tip piramidal, deși lor nu le place să admită că despre asta e vorba) care are monopol pe 3 invenții/inovații până în 2027. Nu au investit în cercetarea sau în producția lor dar, nu știu cum, au obținut monopolul pentru comercializarea a 3 produse, zic ei, revoluționare în wellness și nutriție: BioPhotonic Scanner-un scanner care măsoară nivelul antioxidanților din organism, niște smacuri antiageing și un aparat de cosmetică ce folosește curentul galvanic. Acestea sunt produsele cu care compania respectivă a ajuns să fie listată la bursă cu nu'ș ce indici foarte buni, nu știu, nu mă pricep, repet și eu ce zic ei. Ei bine, în această afacere intră oricine are 1000 de euro de "investit". În schimbul lor primești ceva produse și cursul de inițiere. Odată ce ai plătit, ești membru al familiei și poți începe să tragi la căruță: folosește-ți relațiile și adu alte 4 persoane care să investească 1000 de euro. După care începi să câștigi pasiv.
Întâlnirea a fost fascinantă pentru mine, Zmeul zice că e ceva obișnuit, sunt multe companii de acest gen-Herbalife, Amway, Zepter-care se manifestă în același mod: lume multă adunată în săli somptuoase, discursuri, mobilizatoare, muzică antrenantă, aplauze furtunoase la fiecare 5 minute, laude și lauri pentru cei care au rezultate deosebite, repetarea la nesfârșit a unui mesaj etc.
Evenimentul organizat de Nuskin s-a ținut într-o sală mare în care aveai acces după ce îți treceai numele pe o listă, primeai o brățară albastră ca de bebeluși și plăteai 50 ron pe invitația primită în prealabil și pe care nu scria că trebuie să plătești 5o ron. :-) Oameni de toate vârstele și de toate sexele, o masă de prezidiu separată de restul scaunelor printr-un cordon, două ecrane pe care rulau deosebit de prost slide-urile și filmulețele, emoție, muzică, sandwichuri, răcoritoare și cafea (pe bani, evident).
Prezentatori au fost două staruri ale companiei: ea-vopsită blond pui de găină, cu rochie bordo de nașă și un deranjant obicei de a nu potrivi nicicum acuzativul lângă "care" atunci când era cazul. El-imberb, în cămașă bordo cu manșete și guler albe. Amândoi sunt mândri că au ajuns să câștige din această afacere pasiv.
Primul film prezentat era cu doi cobai. Unul hrănit cu ce mănâncă ei de obicei-fructe, biscuiți, morcovi, varză, viezure, mânz etc. Celălalt cu hrană asezonată cu un supliment nutritiv al companiei. Șoarecele hrănit normal moare în timpul filmării!!! Sau leșină, una din două. Cert e că nu mai mișca. Fra'su viu și vioi. Aplauze furtunoase și ovații, pe fundal We are the champions-Queen. Am fost mișcată până la lacrimi, atât de mișcată încât nici nu am reținut numele produsului respectiv. A urmat discursul unui alt star din prezidiu, o doamnă care a urcat ca Bolt pe scara succesului și care ne-a vorbit despre monopol. Și care ne-a spus cinstit că ei nu i-a plăcut niciodată să muncească mult, ci să muncească inteligent. Năzuința ei de când a intrat în afacerea Nu Skin, mărturisită cu lacrimi în ochi, a fost să stea la masa de prezidiu, unde se află fructierele cu prune și banane și bolurile cu alune și caju! Și acum, iată, a reușit, stă cu elita în primele rânduri, nu cu prostimea pe scaune de plastic. Ne ridicăm, aplaudăm cu entuziasm, strigăm "Bravo!", cântăm " You're just too good to be true..." Pfew! Acum că a ajuns să câștige pasiv, ar fi bine să se spele pe păr mai des, mă gândesc. Aaa, și tot ea l-a citat pe unul, om de afaceri: " Mai bine câștig 1% din munca a 100 de oameni decât 100% din munca mea." Geez! Au voie să spună asemenea inepții? Dar ce mă mir atâta, și Gigi Becali e om de afaceri și sunt mulți care îl citează.
A urmat o sesiune de testimoniale: unul care începuse să-și piardă podoaba capilară și, de teamă să nu-și piardă și nevasta, a apelat la suplimentele minune și acum...ei, nu, nu avea coamă de leu, nu exagerați! Acum avea păr pe cap. Un altul-ăsta a fost delicios-moldovean de peste Prut, Hanibani Gică (jur că așa s-a prezentat!), vorbea în numele nevestei care a fost foarte bolnavă pe perioada sarcinii dar, după ce a luat vitaminele, s-a simțit minunat.
Nu am auzit pe nimeni să spună că, odată cu suplimentele, s-a făcut mai deștept, cred că au și suplimentele astea minune limitele lor! :-)
S-au perindat pe scenă și ultimii veniți în Familie, mai ușori cu 1000 de euro în conturi și-n buzunare dar îmbujorați de emoție și importanță. Printre ei, și unul din membrii trupei K1 care a zis că el nu a reușit să vândă nimic în toată viața lui dar a intrat în afacere pentru că îi place să câștige pasiv!?! O doamnă de lângă mine stă îmbufnată, ar trebui să fie și ea pe scenă dar nu a mers fără bărba'su. Mai vorbește un ungur despre "oportunitate" și despre cum trebuie, pentru atingerea succesului în afaceri, să mergem în celălalt sens decât merge restul lumii. Nu mai spune! Unde mi-o fi fost capul până acum de am mers după cum o cerea piața, nu știu, zău așa! În sfârșit, luăm pauză. După două ore și jumătate am luat pauză, ihaaaa! M-am ridicat înainte să închidă el gura și mi-am anunțat prietenii că mie mi-e de ajuns, mulțumesc, și că plec. Dezamăgire, nedumerire, momeli cu sandwichuri, alune, măsline, promisiuni de mai bine, mai interesant, mai amuzant-nimic nu m-a clintit, dusă am fost: Zmeul mă aștepta la un restaurant libanez cu un zâmbet cât China și cu poftă să-mi audă veștile.
Așadar, nu voi face parte din marea familie NuSkin:
1. pentru că nu pot să vând un produs în care nu cred (din cercetările mele a reieșit că nu există proprietăți superioare ale vitaminelor și ale cremelor cosmetice, deci sunt doar niște creme și niște vitamine ca multe altele și că nu există niciun studiu care să fi cercetat eficacitatea scannerului în detectarea nivelului de antioxidanți. Să fiu bine înțeleasă, nu vorbim despre păreri emise de diverși ci de organismele de referință în domeniul sănătății.)
2. pentru că refuz să mă las spălată pe creier și să încep să gândesc în termeni de câștig pasiv
3. pentru că mă pricep să creez, să construiesc și nu să vând
4. pentru că mă interesează puțin spre deloc wellness-ul, antiageingul și alte asemenea bălării.
5. pentru că nu am nevoie de "olimpiade ale recunoașterii" la care să fiu aplaudată de 1000 de oameni ca să mă simt împlinită
Ce-am pierdut? Două ore și jumătate în care aș fi putut citi, lucra, sta bot în bot cu Zmeul, dormi, tăifăsui cu o prietenă, vedea un film.
Ce-am câștigat? Reconfirmarea că îmi place enorm ceea ce fac acum.

47 de comentarii:

  1. Dupa ce mi-a trecut supararea ca a murit bietul soricel, am ras cu lacrimi! Am fost si eu la o prezentare Herbalife in anul 2 de facultate, cand habar n-aveam ce inseamna multi level marketing, dar acolo nu am platit invitatia si am primit si apa gratis, cu posibilitate de refill :))

    Ia zi-mi acum, nu era mai bun un film cu Stalonne? Eh? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost si eu la o prezentare NU Skin in Arad, aici nu s-a platit invitatia. Scanarea a fost 25 ron pentru cine a vrut. Produse nu am cumparat... cam atat.

      Ștergere
    2. Am fost si eu la o prezentare NU Skin in Arad; invitatia nu am platit; scanare daca am vrut 25 ron; produse nu am cumparat intrucat scanerul a aratat culoarea albastra (46000 antioxidanti asa am inteles eu); nu am intrat in afacere intrucat prefer sa fac ceva placut in timpul meu liber :)

      Ștergere
  2. Monica, și eu am fost îndurerată pentru fratele tău mai mic. Nu mă mai duc la niciun Herbalife, poate să-mi dea și lapte de pasăre pe viață! Și da, mă mulțumeam chiar și cu un film de-ale lui Sergiu Nicolaescu :-))))

    RăspundețiȘtergere
  3. LOL, am fost si eu la prezentari de acest fel si la fel era atmosfera. Nici nu mi-am dat seama cat de mult fun este pana nu am citit azi randurile tale. :-))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu-mi vine sa cred ca te-ai supus unui astfel de supliciu sambata,ziua ta pretioasa,dar daca nu te-ai fi dus,probabil constiinta nu ti-ar fi dat pace,asa cum te stiu eu,iar noi nu ne-am fi distrat asa copios.Oricum ai rezistat eroic 2 ore,dar altfel nu ai fi avut atatea observatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Lumeeee, dar voi pe ce lume traiti? Firmele astea prospera pe seama celor carora li se inoculeaza ideea ca aceasta e sansa lor in viata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelenta postarea!!! Nici n-am stiut ce "pana" am in casa :P

    RăspundețiȘtergere
  7. @Aura. Tu te distrezi dar eu am fost traumatizată o jumătate de oră după aceea :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Geo.Conștiința nu și nu! :-) Mă bucur că te-am destins, eu și cu mogulul Vântu-el are spa, eu blog:-)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Urma. Păi trebuia să văd cu ochii mei și să aud cu urechile mele :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Zmeul. Oooo, ce pasăre rară pe blog! Treceți mai des, ce "pana" mea!:-)))))

    RăspundețiȘtergere
  11. E foarte usor sa comentati in necunostinta de cauza. Macar de ati fi verificat compania pe Forbes si pe NYSE inainte sa postati. Nu degeaba a castigat premii mari la nivel mondial in 2009 si in 2010. Dar astia suntem noi romanii, pe veci niste lenesi si carcotasi. O zi cat mai placuta

    p.s. Asa zici de sambata de parca ar fi ultima de pe lume. Weekend poti sa ai in fiecare zi.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Dani, nu am comentat în deplină necunoștință de cauză, am fost acolo. Dacă tu te consideri româncă leneșă și cârcotașă, bucură-te de asta și vorbește pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca vorbeai in cunostinta de cauza crede-ma ca nu spuneai atatea prostii. Degeaba ai fost acolo, daca n-ai verificat informatiile date unde trebuie. Asta trebuie sa recunosti. De fapt ai recunoscut ca nu prea ai fost atenta. Si daca n-ai castigat macar 500-1000 de euro din afacere, crede-ma ca nu stii nimic.

    Singurul motiv plauzibil, pe care l-ai enumerat, e ca nu te intereseaza domeniul wellness.

    Partea proasta e ca unii te si cred.

    p.s. Nu ti-am spus-o din rautate sau ca asa vreau eu ci ca sa stii ca urmatoarea data cand ti se va oferi o oportunitate, informeaza-te cum trebuie si de unde trebuie. Bafta si un weekend excelent

    RăspundețiȘtergere
  14. Începi să mă plictisești, te iei prea în serios. Câștig mult mai mult din muncă efectivă, nu din baloane de săpun. Până una alta, ești pe blogul meu unde ești binevenită atâta timp cât nu mă ataci. Nu te mai obosi să dai o replică, te-am trimis în spam.

    RăspundețiȘtergere
  15. Zana Buna Rau,

    Mi-a placut mult, eu am fost la o prezentare mai restransa,adus fiind de un bun prieten, pe care nu am putut sa-l refuz, din ce am citit pana acum mi-a placut mult argumentatia de la final. Este in mare parte ceea ce simt si eu, mai putin pct.4, care este o optiune personala. In rest vad ca mereu argumentul pro este Bursa. Ce o avea Bursa si cresterea acestei companii cu calitatea produselor nu stiu? Si EON era foarte bine pozitionata pe Bursa si...?
    In rest numai de bine.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim. :-) Sper că te-ai distrat cel puțin la fel de bine cât m-am distrat eu. Și mai sper să fi devenit amândoi destul de înțelepți încât să nu ne mai urmăm prietenii la astfel de întruniri. Numai bine și ție!

    RăspundețiȘtergere
  17. este distractiv sa citesti parerile "avizate" ale celor care nu au habar despre ceea ce scriu.

    Bafta tuturor la inceput de an !
    Si celor care castiga si celor care se distreaza pe seama lor (adica vulpile care striga ca strugurii sunt acri doar pt ca nu sunt in stare sa ajunga la ei).

    RăspundețiȘtergere
  18. @Anonim. Bănuiesc că tu ești unul din cei avizați (unul din milionarii Nu skin:-) și mă bucur că te-ai distrat pe blogul meu. Succes la cules struguri!

    RăspundețiȘtergere
  19. Cel mai deranjant mi s-a parut abordarea nesincera, esti chemat la o cafea de un amic si te trezesti ca asisti la un monolog fals, ca o citire de pe prompter despre minunatul business si minunatele produse ale minunatei companii prezente in toate topurile topurilor. Nu contest acest lucru, nu am timp sa o fac insa pe mine m-au pierdut prin felul perfid prin care am fost invaluita.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Anonim :-) Amicii mei nu mi-au mai fost amici după ce am refuzat să intru în afacere și mai ales după postarea aceasta. :-)

    RăspundețiȘtergere
  21. Se pare ca discutiile sunt foarte aprinse. Pro si Contra.
    Ca sa putem reactiona prompt va propun si o varianta descoperita recent
    chat online pe la adresa http://chatro.ro/chat/NuSkin.htm

    Hai sa vedem cine are dreptate, cine are mai multe argumente !!!

    RăspundețiȘtergere
  22. @NuSkin Nu-mi dau seama ce v-a făcut să credeți că discuțiile sunt foarte aprinse pe aici. :-) Eu nu am dispoziție pentru chat, de fapt, am o propunere mai bună pentru o seară de sâmbătă: luați o pauză de la a vă mai lua așa de tare în serios cu afacerea asta de milioane...:-)))

    RăspundețiȘtergere
  23. Salutare la toti si toate,"zane bune" chiar si "nebune" :) Vreau doar sa imi spun parerea referitor la subiectul Nu Skin. Am participat si eu, la invitatia unui amic, la o astfel de prezentare. Tin sa precizez ca nu a fost prima mea prezenta la o intalnire de business gen MLM. Am avut un deja-vu. Evident intriga prezentarii o constituia si de data aceasta "castigul pasiv". Ca element inovativ-ilar amicul meu purta costum, facea parte din prezentarea afacerii. Sicer il compatimesc, pentru ca saracul probabil a fost fortat de imprejurari sa intre intr-o astfel de afacere. Inainte era un agent vanzari, lucra cam 12-14 ore pe zi, sef naspa, target mare, castig modic. Cu aceasta afacere s-a "gandit" el sa isi ia lumea in cap si sa isi schimbe viata. Din pacate nu l-as compatimi asa tare daca n-ar avea acasa o sotie si o fetita de nici 3 ani cu care sta in chirie. Ca si celelalte intalniri de afaceri nici aceasta nu m-a consvins si evident am refuzat-o. Desi in momentul in care i-am spus ca n-o sa intru in afacere nu si-a pierdut zambetul de pe buze(probabil asta face parte din sarada de afacerist cu care te invata sa abordezi diverse situatii)totusi figura fetei i s-a schimbat cand in raspunsul meu am inclus si fraza in care l-am anuntat ca nu ii voi putea da nici o lista cu nume+tel de la cunostintele mele. Asta i s-a parut de neconceput. Zilele trecute zacea deprimat in casa ca nu ii mai vine nimeni la prezentari de vreo saptamana doua, asta desi toata ziulica inroseste telefoanele. Situatia de vine tragica pe zi ce trece. Asa ca dragii mei ar fi multe de detaliat, insa daca tt va apucati de o astfel de afacere, luati-va prima data o slujba care sa va genereze un venit, de unde sa puteti trai, macar pana in momentul cand acel castig pasiv o sa va umple conturile. Ganditiva bine ca banii nu vin usor, si de munca cinstita n-a murit nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  24. @Anonim. Și mai sunteți prieteni? :-))))))

    RăspundețiȘtergere
  25. Va era dor??? La Rin se tin in continuare prezentarile minune unde inveti sa faci bani dupa ce bagi 1000 Euroi in conturile lor; si cine te invata, iaca fostul om de pe sticla, Razvan Spiridon, mare afacerist in afacerea secolului. NU am dat cei 25 de lei pentru scanare (dadusem deja 15 lei la taxi si mi s-a parut suficienta investitia in noua afacere), NU am dat nici cei 50 de lei pentru o noua conferinta minune, NU voi da nici cei 1000 Euro pe care prefer sa-i cheltui mai bine intr-o vacanta si sa uit de spalarea de creiere la care am fost invitat. Concluzie: in astfel de afaceri castiga doar cei implicati 100%, asta e mai mult decat un job, nu mai fiti naivi ca banii nu se fac stand cu mainile in san. Ganditi-va cat ati muncit pentru cei 1000 de euro si cum ii aruncati fara sa va pese. Daca vreti afacerea voastra, ganditi-va bine ce puteti produce si vinde voi, nu altii. Asta e afacere adevarata cu castig garantat (daca va merge bibilica).

    RăspundețiȘtergere
  26. @Zâna Bună Rău. Noi suntem amici prin alianta, daca intelegi. :) Vrea nu vrea, trebuie sa ne intelegem. :))

    RăspundețiȘtergere
  27. :))) rad de prostia celui care a scris articolul, intitulata, "zana de la colt" (deci ascunsa sub pseudonim). pe langa ca articolul e plin de minciuni si exagerari...e extrem de superficial si reflecta saracia mentala a autorului.

    "Pe forumuri toată lumea are dreptate şi toată lumea bate cu pumnul în tastatură". Mihai Gainusa

    anyway, bad news is better than no news, deci multumim pt reclama

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa râzi de standardele tale duble: mă acuzi pe mine că scriu sub pseudonim, dar tu postezi ca anonim. În rest, numai de bine! :-)

      Ștergere
  28. parerist extrem de prost informat ascuns sub pseudonim. multumim oricum pt reclama :))

    RăspundețiȘtergere
  29. Îmi cer scuze că nu simt nevoia să mă informez suplimentar; unele lucruri chiar nu merită atenția nimănui. Cum ar fi insistența ta. Numai bine îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  30. Draga mea,comentezi,bune si rele,despre ceva ce nici macar nu incerci sa intelegi.Iti dai cu parearea,in necunostinta de cauza.Nu ti-a dat un "ciot"undeva,ca atunci ai fi dispusa sa incerci si "pamint galben".Si,chiar nu ti-ar mai pasa de ceea ce se intampla cu venitul pasiv.Un lucru ar trebui sa fie bine intiparit acolo la "mansarda",si anume faptul ca poti avea toti banii din lume,la o chestie de viata si de moarte,nu te ajuta cu absolut nimic.Posibil,nu eati genul de a face o afacere din asta,NuSkin,dar inainte sa-ti afisezi aici parerea,ar trebui sa intrebi persoane care chiar au folosit produsele lor.E normal,totul are un pret,dar pentru o boala incurabila unde platesti pentru medicamentele compensate sau nu,pentru incompetenta diagnosticelor si multe altele,dispus sa arunci agoniseala de o viata,ce zici?Si sunt poate 2% care cica se vindeca.Peste vreo cativa ani daca o sa ai o problema de sanatate,ai sa muncesti "cinstit"si ai sa platesti pentru ceva ce-ti va da o speranta,fara sa te mai gandesti ce fel de "piramida"este.Iti doresc toate cele bune si o viata lunga fara obstacole si probleme,si sa nu fii nevoita sa platesti pretul cu varf si indesat pentru cateva minute de "viata" in plus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Anonim, mesajul tău te face să pari clientul ideal pentru astfel de afaceri. Dacă aș avea o boală incurabilă, nu mi-aș arunca "agoniseala de-o viață" pe tratamente minune promovate în medii non științifice. Nemaivorbind de faptul că, dacă e incurabilă, asta e, mă cam resemnez, doar e incurabilă, nu?:-) Mă bucur și eu de timpul care mi-a mai rămas și le las nepoților bruma de avere, nu o irosesc pe pomezi și buline care nu și-au dovedit eficacitatea.
      Am noroc de o constituție sănătoasă și o susțin cu un pic de disciplină în alimentație și, în general, în modul de viață, dar când nu voi mai fi așa bine cum sunt acum, am să merg la specialiști, nu la vraci și pseudo inventatori de mașini și tratamente miraculoase. Medicina alopată are eficacitate dovedită în procent muuuult, mult mai mare decat infimul 2% pe care il mentionezi tu, poate de aici ar trebui să pornești atunci când "'ți se dă un ciot undeva". Numai bine îți doresc!

      Ștergere
  31. Intrebare punctuala: te-ai intalnit vreodata cu un om care consuma aceste produse si se simte ca un nou-nascut? Plin de energie si vitalitate? Cu chef de viata si de toate? Chiar si bani! Chiar si fericirea ca poate ajuta pe altul sa aiba aceleasi beneficii. Exista multi oameni care se incadreaza in categorie. Iar tu ce faci? Stai pe blog si ne explici cat de gresit e ce facem noi...super tare! Ai si fani si admiratori; e de bine! Cum ar fi sa testezi aceste produse timp de un an si sa te simti extraordinar de bine? Sa il vezi pe unchiul tau cum a scapat de cancer la rinichi, sa o vezi pe mama ta cum si-a revenit dupa un diabet serios si tatal care alearga maratoane prin intreaga lume? Ti-ai sterge aceasta postare? Ai mai crede ca medicina despre care se tot vorbeste este atat de eficienta? Incat mamei mele i-au spus ca nu mai are nicio sansa...unchiului meu i-au pus pistolul la tampla si au tras - i-au zis ca trebuie sa se resemneze si sa accepte soarta...eu zic sa te mai gandesti inainte sa faci anumite afirmatii. Numai bine iti doresc! ps. si eu dau ore de sah la 100 de lei/antrenament pentru ca imi stiu valoarea. Cand cineva cere bani multi pe un serviciu de calitate, incepem sa atacam si sa aruncam cu sageti. Spui ca oamenii din spatele NuSkin sunt niste escroci si nu au nicio treaba cu stiinta...ii cunosti? i-ai vazut vreodata? ai intrat in laboratoare sa ii verifici? pe ce iti bazezi afirmatiile? Asa facem si cu Simona Halep: cand bate pe cineva, e numarul 1, e ceva normal, doar stiam ca bate, nu? cand pierde? atacuri din dreapta si stanga, croseuri in mecla. ASTIA SUNTEM, ASA DEFILAM!

    RăspundețiȘtergere
  32. Întrebare punctuală?!? Mulțumesc, am râs copios. :-) Înțeleg că ai multe mesaje de transmis, dar chiar să le faci așa varză...
    Sănătate familiei tale. Și mama a avut cancer acum 15 ani și ghici ce? S-a vindecat cu ajutorul medicinei bazate pe dovezi, nu cu bălării, nu cu creme, nu cu terapii alternative minune. Când aparatele, smacurile și vitaminele voastre se vor dovedi la fel de eficiente ca protocolul de tratament contra cancerului, dă-ne de știre. O să fim tot aici, pe blog.
    Hai, Simona!

    RăspundețiȘtergere
  33. se spune ca multi vad sau chiar aud putini cunosc.dragii mei eu sint in alta tara si sint pentru nuskin in Romania este gresita introducerea se intra cu 100 de puncte si nu se streseaza persoanele eu m-am convins singura de produsele nuskin nu a trebuit sa ma oblige nimeni sa devii sef de intreprinderea ta nu trebuie sa te oblige careva

    RăspundețiȘtergere
  34. Am citit cîteva comentari,.Nu recomand aceste produse,eu o fire naiva am crezut ca fac minuni dar era sa mor si nu glumesc,le voi face cea mai proasta reclama pe toate saiturile de socializare,oameni astia se cam joaca cu sanatatea noastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asta e atitudinea corectă, spune tuturor ce ai pățit, ori de câte ori ai ocazia. Sănătate multă îți doresc și numai bine!

      Ștergere
  35. Vai tu Zână de Colț..De ce nu te-am găsit în urmă cu o oră măcar???..:)))
    Am fost la o ședință de promovare a produselor lor..
    Am spus hai să încerc..Am mai încercat ceva..De la altă companie,care a avut un efect limitat dar real..
    Am hotărât să le încerc și pe acestea..Care sunt de vre-o 9 ori mai scumpe.
    Am decis să fac analize înainte și după..
    Am comandat..Am plătit..
    Și după ce am plătit,simțind furnicături sub piele,am început să caut date..Da..Ai să râzi..:))După ce am plătit.
    Și am dat de tine Zână...:))
    Acum sunt convins 99% că am gresit.Daca știam că-i vorba de un sistem piramidal la fel ca Amway..:))Nu cumpăram nimic..
    Am să-ți scriu despre rezultate..
    Dar cred că mi-ai spulberat visele de colesterol scăzut Zâno....

    RăspundețiȘtergere
  36. Erea cat pe ce sa intru si eu in aceasta afacere ,bine ca m-am documentat.Felicitari pentru acest forum minunat m-am amuzat copios!"Zana de la colt te ador.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  37. Erea cat pe ce sa intru si eu in aceasta afacere ,bine ca m-am documentat.Felicitari pentru acest forum minunat m-am amuzat copios!"Zana de la colt" te ador.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  38. Eu ma simt foarte vinovata ca nu intru in afacerea asta, ori de cate ori cunostinta mea incearca sa ma urneasca din loc. Daaarrr, m-am distrat copios citind postarea. Nici pe mine nu m-au convins produsele. Oi fi mai grea de cap

    RăspundețiȘtergere
  39. Eu ma simt foarte vinovata ca nu intru in afacerea asta, ori de cate ori cunostinta mea incearca sa ma urneasca din loc. Daaarrr, m-am distrat copios citind postarea. Nici pe mine nu m-au convins produsele. Oi fi mai grea de cap

    RăspundețiȘtergere
  40. Doamne ce ma bucur ca am citit postarea ta ,atat de sincera :)) ma tot "terorizeaza" un reprezentant sau ce o fi sa incep si eu ...mesaje zilnic...ca ce job frumos ptr o mama...cand am spus ca nu sunt pasionata sa vand produsele unei firme necunoscute ptr mine ,plus ca sunt din domeniu si stiu cata vrajeala e in vanzarea produselor. Multumesc ptr sinceritate!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze pentru întârzierea răspunsului dar nu am mai intrat pe blog de o veșnicie iar azi am găsit câteva comentarii în așteptarea moderării. Comentarii la un text scris in 2010; până și eu am recitit ce am scris atunci că nu-mi mai aduceam foarte bine aminte. Deci zici că metodele au rămas aceleași de acum 11 ani... Eu rămân fermă pe poziții: papagalii sunt tare frumoși. 😅

      Ștergere
  41. Am intrat în afacere (nu am vândut și nici nu am recomandat)doar că să intru în chat ul mare...am niște dovezi cum cum clientelor le ieșeau bine pe față, am poze cu cliente arse la propriu pe față, cum mentorul cel mare spunea să lăsăm comentarii una la alta și să recomandam produsele deși unele din noi nici nu am folosit așa ceva. Eram amenintate Intr un fel sau altul, să facem ca "șefa". Când o clienta a trimis o poză uneia dintre fetele care vindea , cu fața roșie, arsă, șefa sectei ia zis ăsteia să minta, să spună că nu e de la crema deși știa bine și a și scris in chat că nu e singura victimă dar totuși să mintă,. Și în caz de o plângere, fata din grup trebuia să ia tot în spatele ei.

    RăspundețiȘtergere

Facerea de bine, futere de mamă

E acea perioadă din an când toți vrem să fim mai buni, duduie online-ul de campanii umanitare și strângeri de fonduri pentru cauze care mai ...