marți, 14 februarie 2012

Valentine's Day

E aproape seară și e liniște la birou, atât de liniște încât îmi aud ceasul de la mână ticăind. Tic-tac, tic-tac, atât de static în mișcarea lui!
Aștept curierul; m-a anunțat de dimineață că are ceva de livrat, dar nu poate ajunge decât în jur de 6... Știu ce-mi va livra, flori de la Baby. Și poate îmi va spune din nou Se vede că vă iubește mult, domnișoară!, oare serviciul ăsta intră în preț sau e bonus?
Mie-mi place Valentine's Day, orice ocazie să dăruiești și să primești flori, inimioare roz, bomboane de ciocolată și ursuleți de pluș e minunată.
Am căutat pe net, e drept că nu cu mare pasiune, ce legătură are Sf. Valentin, un martir creștin, cu sărbătoarea îndrăgostiților. Nu m-am dumirit, e negură din momentul în care Papa Gelasius I l-a așezat în calendar și până când Chauser i-a dat însușiri romantice într-un poem din secolul 14:
For this was Saint Valentine's Day, when every bird cometh there to choose his mate.
E o zi în care vrei, nu vrei, crezi în iubire și-n manifestarea afecțiunii, în fericirea adusă de lucrurile mărunte, în zâmbetele și ușoara stânjeneală pornite din gesturi uneori stângace.
Și oricât de des aș auzi femei afirmând că e o porcărie și că n-au nevoie de o zi specială ca să se simtă iubite și apreciate, eu tot cred că, în sufletul lor, își doresc flori, inimioare roz, bomboane de ciocolată și ursuleți de pluș...
Ring, ring, ring! Mi-a sosit valentinul...

5 comentarii:

  1. Chiar nu poti sa nu-l iubesti pe baby. :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm, stii deja, se impart in 2 categorii oamenii care au parere de aceasta zi: oamenii care simpatizeaza sarbatoarea asta si oamenii care o antipatizeaza. Eu ma inscriu in categoria nr. 2.

    Chiar ma lasa rece aceasta zi, pe care o gasesc gretoasa cu atitea inimioare si baloane. Prea multe dulcegarii. Asa o percep eu.

    Inimioarele nu mi-au placut niciodata ca simbol, iar ursuletii de plush, de asemenea. Cred ca e mai potrivita pentru liceeni, aceasta zi. O gasesc puerila.

    E adevarat, eu tot celebrez dragostea si sexul de la o vreme incoace:),deci nu am nevoie de ziua lui valentin sa-mi aminteasca ca exista afectiune, dar cu toate astea, repet, nu mi-a placut niciodata.

    La urma urmei, pe vremea noastra, Marie, eu nu-mi amintesc de acest Valentine. Aaa, ne-am luat dupa americani, uitasem! Te-am pupat. Cine este Baby, ma rog? Cel pe care il tot elogiezi in posturile tale?:) Vreun ursulet de plush?:)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ina. Stai liniștită, nu-și imagina nimeni că tu agreezi V's Day. Ar fi fost la fel de surprinzător ca a te vedea în fustă, cu flori în păr și fără ochelari de soare.:-) Cât despre Baby, lasă, poți să dormi și fără să clarifici nelămurirea asta. :-P

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ina Bixade De fiecare data cand comentezi, nu faci decat sa critici. Aa, am uitat! TU nu porti cercei, TU nu ai ursuleti de plus, TU nu suporti aia, TU nu agreezi cealalta, TU ai mereu o parere, de obicei proasta. Totul e despre TINE! Iarta-ne ca vietuim si noi pe pamantul pe care calci tu cu atata maretie. :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Alexandra. :-)))) Ai dreptate, Ina chiar așa e, dar mi-e dragă. Știi de ce? Pentru că nu întrece niciodată măsura, oricât de răutăcioasă ar fi și pentru că măcar e onestă și nu se dă anonimă ca să-mi spună ce crede despre una sau despre alta. Și n-am văzut-o pretinzând vreodată că e altfel decât egocentristă, narcisistă și curioasă ca o babă. În plus, ține la tăvăleală, nici eu n-o menajez. :-P

    RăspundețiȘtergere

Facerea de bine, futere de mamă

E acea perioadă din an când toți vrem să fim mai buni, duduie online-ul de campanii umanitare și strângeri de fonduri pentru cauze care mai ...