sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Ziua 352. AMR 13.


Da, da, gata, de-acum e sigur, vine Crăciunul: vitrinele sclipesc de globulețe și beteală, la Diverta s-a amenajat un stand cu colinde, afișele cu concertele lui Bănică sunt pe toți stâlpii, la supermarket zac în stive cozonacii aceia Panettone, cu gust și consistență de carton parfumat sintetic, zâna a început să bea ceai seara.
Nu am împodobit niciodată brad la mine acasă, iar de când a crescut giuvaierul familiei, găsim pretexte să nu mai scoatem nici la mama bradul și decorațiunile din cutii: n-are cine să le coboare din pod, ocupă loc, nu avem timp, plecăm pe te miri unde.
Crăciunul acesta vreau să fie altfel, nu pentru că m-ar fi lovit spiritul sărbătorilor în moalele capului, ci pentru că mă simt altfel. Nu neapărat mai bună, mai deșteaptă, mai atrăgătoare, mai bogată, mai sănătoasă, ci mai înțeleaptă, mai sigură, mai liberă.
A fost un an greu, nu urât, doar foarte greu. Crăciunul acesta va însemna sfârșitul lui și-l voi sărbători așa cum nu am mai sărbătorit niciun alt sfârșit: cu brad împodobit în roșu, verde și auriu, cu șosete, reni, moși cu barbă, acadele atârnate unde vezi cu ochii, cu cozonac cu multă nucă și cacao trimis din Bucovina, vin fiert cu scorțișoară, daruri desfăcute la miezul nopții și cu câteva zâne cărora le voi da voie să poarte șoșoni îmblăniți, să se cherchelească și să cânte odată cu George Michael Laaast Christmas I gave you my heart...

3 comentarii:

  1. zana buna, zana draga, bal in sosoni? Ai innebunit? :-D

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu nu realizezi cum alunecă șoșonii ăia pe pardoseală?1? :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Luat sosoni de lana de la Universitate. Stop. 40 ron. Stop. Frumosi rau. Stop.

    RăspundețiȘtergere

Facerea de bine, futere de mamă

E acea perioadă din an când toți vrem să fim mai buni, duduie online-ul de campanii umanitare și strângeri de fonduri pentru cauze care mai ...