miercuri, 27 aprilie 2011

Ziua 202. AMR 163.


Panseuri despre șoferie.

***Azi am împlinit 12 ani de când am carnet de conducător auto, luat din prima, fără pile. Examinatorul mi-a zis: “Don'șoară, ești prea relaxată, ține mai cu simț de răspundere de volanul ăla.” Și m-a pus să întorc pe o stradă cu sens unic. Ha, nemernicul, credea că am cap doar ca să-mi sprijin bigudiurile pe el!

***În prezent sunt mândră de abilitaţile mele de şoferiţă, dar pe la începuturi am mai dat și rateuri: am condus de la București la Galați în viteza a treia deși eu eram ferm convinsă că sunt într-a cincea. Mașina respectivă n-a mai fost mașină după acea călătorie, dar cel care mi-o împrumutase nu mi-a reproșat niciodată nimic, că doar după el mă pornisem.
A doua mașină terorizată de mine a fost cea a surorii mele. Dar am avut doar o mică parte de vină: era cu tracțiune pe spate, ploua și rulam pe piatră cubică. Condiții perfecte pentru a ajunge în curtea unui om... Nu știu cum s-a făcut dar nici sor'mea nu m-a pus să-i plătesc mașina, nici omu' să-i plătesc gardul.
Zânomobilul actual e impecabil. Pe partea stângă. Că pe dreapta e cam zgâriat: un vecin intra taman când ieșeam eu și m-am apropiat prea mult de poartă...

***De obicei ascult muzică în mașină. Și cânt. Și dansez pe scaun. Și vorbesc cu ceilalți șoferi: “ Bine că ești tu deștept!”, “Da' tu crezi că noi stăm de proști la coadă?”, “ Bine că tu ai ieșit la plimbare când eu mă grăbesc!”, “Da' du-te, dragă, nu te las eu???”, “Ești nesimțit(ă)!”, “Boule!” sau “Boule... cu țâțe!” când îmi dau seama că e femeie.

***O lungă perioadă de timp am condus o mașină frumoasă tare de înmatricularea căreia s-a ocupat altcineva. Și zice:

-Vrei număr preferențial?

-Nu, dom'le, ce vine la rând, ce atâtea fițe!

Și așa am ajuns să conduc o mașină cu numărul B numaiștiucât MUC.

***În rest, sunt bine, sănătoasă, ceea ce vă doresc și vouă.



3 comentarii:

  1. Ha,ha, muc cel mic:))))) A mea e lovita pe toate partile. Am spalat-o de curand si ma tot invarteam pe langa ea si mai descopeream o zgarietura. Tipul ce tocmai o spalase, s-a simtit lezat si vine sa ma intrebe daca e ceva in neregula. Ii spun dupa ce ma uit, iar el imi zice foarte serios. Aaaa, nu sunt multe, stai linistita, ca e toata o zgarietura. :))Rad io, rad, dar trebuie sa merg s-o repar. Sa vezi cand o vedea asiguratorul, ca fara el, nu intr-un service.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da da, mi-aduc aminte de MUC!:-) Zana, daca ma intrebi pe mine, esti cea mai buna soferitza din cate cunosc si nu am nici cea mai mica emotie cand ma urc in zanomobil...

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca stau bine si ma gandesc,datorita inconstientei mele de mama tanara de a-ti imprumuta si masina si copilul,ca sa aterizezi tu in gradina omului,ai devenit soferita talentata de azi!Si bineinteles ca nu tu erai de vina,ci primarul din Chitila care nu asfaltase si bucata din curba de piatra cubica, pe care tu ai ales sa accelerezi si afurisita de femeie care si-a facut gardul prea in strada!Ei dracia dracului.....!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Facerea de bine, futere de mamă

E acea perioadă din an când toți vrem să fim mai buni, duduie online-ul de campanii umanitare și strângeri de fonduri pentru cauze care mai ...