vineri, 27 ianuarie 2012

Cip-cirip!

Nu mai pot cu capul, dom'le! De la sărbători și până azi, toți erau morocănoși că ce sărbători sunt alea fără zăpadă, ce iarnă e aia fără zăpadă, nu e normal să fie 12 grade în ianuarie etc, etc.
Acu' că ninge și e zăpadă, sunt și mai morocănoși. E prăpăd! Nu vine nimeni să ne deszăpezească, ne rupem picioarele pe trotuare, murim în mașină (la doi-trei kilometri distanță de o localitate) de frig, de foame, de sete, de prostie. Numai aoleu și vai din toate părțile!
E iarnă, oameni buni, e ianuarie, locuim într-o țară cu climă temperat continentală, vara-i cald, iarna-i frig. Și nici măcar nu e așa de frig; cât sunt eu de zână meridională și tot nu mă plâng că stau 40 de minute în vifor după Taz care aleargă ca apucat de streche prin nămeți de zici că e Malamut de Alaska, nu un pricăjit de Bichon.
Da, zână, pe tine te doare la bascheți, ai încălzire prin parchet, garaj subteran, biroul la o aruncătură de băț, îți dă mâna să fii vitează! Mda, asta cam așa e, dar fiecare doarme cum își așterne.
Acasă n-a fost nevoie că s-au îngrijit cei pe care îi plătim să aibă grijă de noi, dar la birou să știți că am pus osu' la treabă că dacă nu noi, atunci cine? Babele de la etaj? Asistatul social care nu iese din casă decât ca să încingă grătarul pe trotuarul de vis-a-vis? Era ușa troienită jumate și zăpada virgină de 10 cm în casa scării azi, și ce? S-a rezolvat problema în 10 minute cu o cutie de sare, o mătură și un făraș de plastic. Și da, eram pe tocuri, în caz că trage careva aer în piept gata-gata să mă întrebe...
Așadar nu mai pot cu capul! Și pe mine chiar că mă încurcă foarte tare treaba asta cu vijelia: plănuisem un we cu zânele la Atena, o mare aventură cu zânomobilul; voiam să simțim cum ne iese fundul prin scaunul mașinii, să vorbim mult, să oprim în benzinării ca să mâncăm sandwichuri proaste, să facem poze turbate și să ne hlizim cu polițiștii din Bulgaria. Iată aici pierdere adevărată, nu că faci o oră jumate până la serviciu! Da' tot plecăm, numa' nu mai plecăm în we... Stăm să muncim. Și să ne minunăm cât de nesimțit poți să fii să umbli prin oraș cu mașina așa:

5 comentarii:

  1. Nu-s nesimtiti, mah, is numa exagerat de prosti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine, fie, sunt și nesimțiți, și proști, și puturoși. :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. offf zana, zana... ce rea esti. nu mai pot de ras dar tot ti-as ascunde bagheta vreo doua zile :))). de ce te pui tu in calea fericirii oamenilor, sa-ti atragi karma negativa? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ana, sunt rea, răutăcioasă, pretențioasă, cârcotașă și multe altele, dar nu sunt nesimțită, slavă Universului! Cât despre karma, măcar să vină toată la mine și să nu-i mai văd pe ceilalți botoși și ursuzi. :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Zana, daca te uiti in stanga omu' a incercat o tentativa de curatare da' a fost prea mult pentru el. Ama asa o boala pe astia care put de lene si nu-si curata zapada de pe masini!

    RăspundețiȘtergere

Facerea de bine, futere de mamă

E acea perioadă din an când toți vrem să fim mai buni, duduie online-ul de campanii umanitare și strângeri de fonduri pentru cauze care mai ...