miercuri, 29 septembrie 2010

Ziua 0. AMR 365.

Nu mai am somn. Fiecare noapte e împărțită în secvențe: Lisa respiră, Lisa se mișcă, Lisa visează și dă din lăbuțe, Lisa are febră, Lisa e dusă la perfuzii, Lisa adoarme în brațe și nu mă mai pot mișca, Lisa, Lisa, Lisa. Aproape că nu mă mai gândesc la altceva.
În dimineața asta, stând de veghe în liniștea perfectă a orei 5, am pornit calculatorul și am ajuns întâmplător aici. M-am strâns ca un arici: e blogul unei femei frumoase, după cum se vede în fotografia de mai jos, făcută într-o livadă din Utah, acum doi ani ( click pe foto pentru a o mări).

Ea trăiește așa:

Câteodată așa:

Și chiar și așa :-).

La două luni după prima fotografie, aproape tot corpul i-a fost ars. Avionul în care se afla împreună cu soțul ei s-a prăbușit. După zeci de operații arată așa:

Blogul ei e întreaga poveste, l-am citit cu sufletul la gură și merită să-l parcurgeți și voi, poate vă veți trezi că luați noi hotărâri.
Eu am decis să fac un experiment, să fiu atentă în fiecare zi, timp de un an, doar la lucrurile frumoase și bune care mi se întâmplă. Știu că nu-mi va fi greu să le găsesc căci sunt foarte ușor de mulțumit, în ciuda reputației mele de zână pretențioasă. Mărunte sau mărețe, le voi consemna cu onestitate aici, pe blog.
PS Încep de mâine, azi se pare că nu am net. Oare nu l-am plătit??? Și ce dacă? Am stick de la Vodafone! :-P

2 comentarii:

  1. am incercat si eu pentru o perioada treaba cu lucrurile frumoase. oricat ar parea de usor, nu e. eu m-am trezit intrebandu-ma : 'oare merita sa trec aici si faptul ca azi e soare? sau prajitura grozava pe care am mancat-o?' tentatia de a minimaliza chestiile bune, frumoase, simple e foarte mare cand traiesti in miezul cinismului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Zână, bine ai venit pe la noi :-).
    Eu voi trece seara în revistă tot ce am făcut și, dacă singurul lucru frumos sau bun care mi s-a întâmplat peste zi este o cafea bună băută de dimineață, îl voi trece. Când se împlinește sorocul, trag linie și contabilizez (îl pun pe Zmeu să facă un Excel :-P). Grav va fi doar dacă ies pe plus cu cafelele și prăjiturile :-)

    RăspundețiȘtergere

Facerea de bine, futere de mamă

E acea perioadă din an când toți vrem să fim mai buni, duduie online-ul de campanii umanitare și strângeri de fonduri pentru cauze care mai ...